divendres, 16 de setembre del 2011

ACTA ASSEMBLEA 11/09/2011

ASSEMBLEA 11/09/2011 15M ONTINYENT.
-        Les persones del 15m Ontinyent que han anat a Marinaleda ens conten la seua experiència. Van parlar amb l’alcalde i els van ensenyar el poble, les vivendes, els centre de cultura. Vam comprovar com es pot tindre una vivenda per 15€ al mes, com no tenen ningú a l’atur (en èpoques de baixada de feina fan torns de treball per a tots tinguen treball), transport gratuït per anar a estudiar a la capital i organització assembleària per prendre les decisions del poble.
Van conèixer allí a gent del 15m de Torrefiel (València), molta gent està anant a vorer Marinaleda per comprovar com és pot viure d’altra manera.
Intentarem que vinga a realitzar una conferència a Ontinyent.
-        Xarrada al CRIS
Quedem dilluns a les 20h per acabar de concretar quina forma li donem.
-        Ens comenten la importància de estar a la N-1.
Si que hi ha gent d’Ontinyent que està dins però hi ha que menejar l’apartat d’Ontinyent que està creat ja que des de València les van crear a totes les acampades.
-        Crear estructures
Tractem el tema de la creació d’estructures que estan creant-se en diferents ciutats. Formes d’autorganitzar-se per tindre ciutats menys depenents de l’exterior. Exemples TERRATREMOL, MERCATREMOL o una Cooperativa Catalana.
Comenten que mirem exemples de ciutats del nostre nombre d’habitants doncs serà més possible aplicar-les.
A Ontinyent sabem que hi ha llista d’espera per als orts urbans de l’Arrel, una prova evident de que la gent s’interesa pel tema.
-        Difussió
Parlem de realitzar xarrades als instituts, tornar al mercat... però per això hi ha que organitzar-se molt be. És debateix que millor per als joves anar als departaments del instituts i organitzar activitats interactives.
-        Temes a treballar
Tenim els cinc punts elegits com a proposte, esmentem la possibilitat d’anar a les associacions per fer-les participes i vore les seues propostes i fer red de col·laboració.
-        Consensuem fer les assemblees DIMECRES a les 20h i DIUMENGES a les 19h.
-        Consensuem treballar la participació ciutadana.
L’ajuntament d’Ontinyent va a renovar la reglamentació de la participació ciutadana, farem un estudi de la Carta de participació ciutadana d’Ontinyent, la d’Elx, Villena i Joaquin traurà la informació d’este tema de la N-1. Rosa enviarà per mail els arxius que tenim (Ontinyent i Elx), Ines els inserta a l’assemblea virtual.
El tema d’anar a les associacions és retrasa fins que tinguem el tema més treballat.
-        És realitzarà cinema el dissabte amb la pel·licula 1984.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada