diumenge, 18 de setembre de 2011

NOVA LLEI ELECTORAL.

Vols avalar? Fes clic aquí i tria la teva província. Recorda: només pots avalar un partit.
Segons els punts 2.3, 2.5 i 3.2 de les condicions acceptades per tots els partits participants, a les 23:59:59 del dia 15 de setembre s'ha procedit a retirar els partits que no han accedit a la següent fase de la campanya.

Per a les pròximes eleccions generals del 20 de novembre, els partits majoritaris (PP, PSOE, CiU i PNB) han decidit que la democràcia no és per a tothom, que els partits minoritaris han crescut massa (fins a més d'un 5% de vot en conjunt), i que no tens dret a votar a qui vulguis.
Per això, s'han tret de la màniga una nova barrera electoral amb la intenció de frenar tant als partits minoritaris, com als moviments sorgits de la societat civil, cada cop més indignada amb els abusos de poder i la connivència de la classe política amb els lobbies que estan retallant i trepitjant els drets que tant han costat d'assolir.
Los partidos, federaciones o coaliciones que no hubieran obtenido representación en ninguna de las Cámaras en la anterior convocatoria [...] necesitarán la firma, al menos, del 0,1 % de los electores inscritos en el censo electoral de la circunscripción por la que pretendan su elección. Ningún elector podrá prestar su firma a más de una candidatura.” (art. 169.3 LOREG)
Aquesta reforma de la normativa electoral suposa que les candidatures sense representació actual al parlament estatal hauran d'aportar el 0,1% del cens en forma d'avaladors per a poder-se presentar a les eleccions generals. És a dir, que més d'el 90% dels partits que es van presentar a les anteriors eleccions generals de 2008 necessitaran gastar moltes energies, i probablement diners, a fi de complir les noves condicions.
Per aquest motiu, Pirates de Catalunya, amb la col·laboració de persones en favor de la pluralitat democràtica, ha posat en marxa "Jo Avalo", un espai on tothom podrà col·laborar a que aquestes eleccions no siguin les menys democràtiques i plurals de la història.
Tots els partits que respectin els Drets Humans i la democràcia poden participar i recollir les dades d'aquella gent que els vulgui avalar si així ho desitgen, per tal de poder contactar-vos bon punt s'inicïi el termini de recollida de signatures.
Avalar a una candidatura no et compromet a res. Ni t'obliga a votar el partit avalat, ni a afiliar-te, ni a res en concret. Encara que vulguis votar a un partit que no necessiti avals, sempre pots ajudar a que altres opcions es puguin presentar, per decència, per democràcia, per justícia.
Tanmateix, Jo Avalo no avala ni recolza els referents ideològics dels que participen, ni aprova ni desaprova les seves propostes, sempre que tot estigui dins de les condicions especificades, erigint-se exclusivament com una plataforma neutral oberta a tothom.
Si formes part d'un partit que respecti les condicions d'ús d'aquest servei i vols que hi estigui present, envia'ns un correu electrònic a contacte@joavalo.org.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada