dissabte, 21 de maig del 2011

15M Ontinyent a la premsa


El moviment del 15-M s'instal·la a Ontinyent

Primera nit al Parc del Mestre Ferrero
A les 12 del migdia de dissabte hi ha prevista la celebració d'una assemblea ciutadana convocada pels assistents a la concentració que ahir divendres va tindre lloc a la plaça Major d'Ontinyent, a què més d'un centenar de persones va assistir amb la intenció de seguir el moviment iniciat el passat 15 de maig.

A més de la celebració d'aquesta assemblea, els participants van acordar de constituir un campament base al Parc del Mestre Ferrero que servirà de lloc de trobada i reunió. Anit mateix ja s'hi va quedar gent a fer nit. Després de l'assemblea, i d'un dinar 'de reflexió', a les 17 h se'n farà una altra del moviment 'Cremat sense fils', i a les 19 h s'ha convocat  una cassolada per fer visible el campament. La cassolada es repetirà cada nit a les 21h.

Els activistes, organitzats en comissions, es proposen crear un 'banc de temps' en què les persones mantiguen una relació no monetària d’intercanvi de tasques. També han indicat que assumeixen les reivindicacions bàsiques del moviment: eliminació dels privilegis de la classe política, accions a favor del treball i l'habitatge dignes, serveis públics de qualitat, nova regulació de les entitats financeres, redistribució de la renda i les depeses, reforma constitucional per garantir una democràcia real, i recuperar les llibertats ciutadanes i la democràcia participativa.

La protesta per una democràcia real arriba a Ontinyent i Alcoi

Com era d'esperar, la protesta ciutadana per una democràcia real, l'anomenat moviment 15M, ha quallat a les comarques. Un centenar de persones s'han concentrat a Ontinyent i més de 200 a Alcoi, amb un mateix objectiu: exigir canvis en els sistema democràtic actual i mostrar el seu descontent amb els grans partits, especialment PP i PSOE. Marcaran la jornada de reflexió de dissabte.

A Alcoi ja es van concentrar dijous i ho han tornat a fer divendres. Cap a les vuit han arribat un centenar de persones a la plaça d'Espanya, un grup que s'ha anat renovant i que passades les nou era d'unes 200 persones. Un portaveu del grup ha recordat a la gent d'allà que, en la jornada de reflexió per a les eleccions municipals del 22M com estem, no podran exhibir cap pancarta demanant el vot, ni tampoc se'ls permet muntar tendes de campanya. Igualment, ha explicat que la Policia els permetrà estar allà. “Simplement estem ací menjant pipes”, ha dit. Val a dir sobre l'acte a Alcoi que s'han repartit entre la gent manifestos de la plataforma ¡Democracia real ya!

Ontinyent
La capital de la Vall d'Albaida també s'ha sumat a les reivindicacions del moviment ciutadà ¡Democràcia real ya!, conegut com 15M, pel dia en el qual es va originar. Es una contestació social que critica el sistema democràtic actual, que afavoreix els partits majoritaris, i que fa una crida a la reflexió del vot. Són persones que volen ser escoltades pels governs i són partidàries d'una participació real de la ciutadania en la presa de decisions.

En total, prop d'un centenar de persones han volgut manifestar-se per fer sentir la seua veu, amb cartells com ara "Quan la llei no és justa, és de justícia transgredir la llei. Democràcia real ja" o com aquesta altra: "No és vençut, sinó aquell que creu ser-ho. Pren la paraula, pren la plaça". El dia anterior dos joves van llegir un manifest a la porta dels bancs d'Ontinyent en el què es plantejava "una revolució ètica, que pose els diners al servei de les persones i no a l'inrevés, com ha passat". Hui divendres la protesta ha estat més massiva i cal dir que la convocatòria ha circulat principalment per internet.

CAL RECORDAR QUE ESTA VESPRADA TENIM
16h. Assemblea General per avaluar el matí i plantejar a vesprada
17h. Assemblea Cremat sense fils. Perquè la serra i la paraula és de tothom! No canviarem la nostra serra per energia que no necessitem!
19h PEROLADA
Nit: PERNOCTACIÓ AL PARC

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada