dissabte, 21 de maig del 2011

LA REIVIINDICACIÓ I L'EXIGÈNCIA D'UNA DEMOCRÀCIA REAL HA ARRIBAT A ONTINYENT

La reivindicació i l’exigència d’una democràcia real ha arribat a la ciutat d’Ontinyent.

Més d’un centenar de persones s’han reunit divendres 20 de maig a les 18h a la Plaça de l’Ajuntament d’Ontinyent amb la intenció de seguir el moviment iniciat el passat 15 de maig a tot l’Estat Espanyol i que a hores d’ara ocupa les places centrals de més de 200 localitats i ciutats.

Cap a les 18:30h va començar l’assemblea, on persones de totes les edats van fer la seua aportació a la causa. L’assemblea es va desenvolupar amb total normalitat i es van acordar les següents propostes:

  • Constituir un campament base al Parc Mestre Ferrero, el qual servirà de lloc de trobada i reunió dels actes, reunions i assemblees. Aquest objectiu ha estat acomplit hores després de finalitzar la primera assemblea. A les 21 h ja hi havia gent al Parc preparada amb motxilles i sacs de dormir per pernoctar al parc.

  • S’ha convocat una propera assemblea per a dissabte 21 de maig al Parc Mestre Ferrero a les 10h.; la qual servirà per constituir les comissions de treball necessàries per assolir els objectius plantejats. A les 12h hi ha una assemblea específica per donar-li forma a un “banc de temps”. A les 14h hi ha un dinar de reflexió.  A les 17h hi ha una assemblea de “Cremat sense fils”. A les 19h hi ha fixat un acte central que consistirà en una “perolada” que pretén fer visible el campament i la problemàtica, així com atraure el major nombre de persones a la causa.

  • També s’ha acordat que a partir de demà dissabte hi haurà una “perolada” cada nit a les 21h.
 
S’han dut a terme diverses propostes que esperem que agarren forma amb les diverses comissions, com ara la necessitat de creació d’una assemblea estudiantil que reclame unes condiciones de present i de futur més digne i més just; i un”banc de temps” on les persones mantiguen una relació no monetària d’intercanvi de tasques.

Les reivindicacions bàsiques del moviment i a les quals l’Assemblea d’Ontinyent s’adscriu són:

  • Eliminació dels privilegis de la classe política.
  • Accions a favor del treball i la vivenda dignes
  • Serveis públics de qualitat
  • Nova regulació de les entitats financeres
  • Redistribució de la renda i les depeses
  • Reforma constitucional per garantir una democràcia real
  • Recuperar les llibertats ciutadanes i la democràcia participativa.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada